Tandluckor, broar & implantat

Ibland föds man utan ett tandanlag och en tandlucka kan uppstå. I andra fall har en eller flera tänder eller dess fäste blivit så skadat att man tvingats att avlägsna dem. Dagens moderna material och behandlingar kan hjälpa de flesta att få tillbaka utseende och funktion trots att tänder saknas.

Bro

Bro

En bro görs vanligtvis om det finns tänder på var sida om luckan. Dessa tänder kan användas som stödtänder för bron. Tänderna måste slipas ner ca: 1,5 mm för att man skall få plats för bromaterialet, antingen metall-keramik eller förstärkt porslin.

Implantat

Implantat

Ett implantat kan nästan beaktas som en ny egen tand. Behandlingen innebär att man låter titanskruv/ar växa fast i käkbenet. På skruven/arna görs sedan en krona eller bro. Görs ofta om tänderna intill är hela, vid stora tandluckor eller vid hel tandlöshet. Operationen är smärtfri. Prognosen är mycket bra och hållbarheten är mycket lång.

Tandreglering

Tandreglering

Att som vuxen få en tandställning har blivit mycket vanligare. Att med små krafter under en längre tid flytta tänder är en sofistikerad behandling. Utförs av specialist i tandreglering (ortodontist).

Östermalmstandläkarna, Nybrogatan 37, 114 39 Stockholm | T-Bana Östermalmstorg | Tel: 08 - 662 28 50