Fyllningar & kronor

Komposit

Plastfyllningar görs vid små-medelstora hål i hela bettet. Kompositerna är bra utvecklade. Håller bra vid små fyllningar och har en bra estetik. Vid stora och mycket stora kompositfyllningar blir krympningen stor och det finns en risk för fraktur eller läckage efter ett tag.

Porslin

Ett porslinsinlägg görs med fördel vid stora hål och rotfyllda tänder. Tanden prepareras och därefter tar man avtryck. Tandteknikern gör porslinsinlägget som gången efter fastsätts med ett specialcement. Inlägget är hållbart, estetiken är mycket god, krymper inte och håller färgen.

Guld

Även guldinlägg görs med fördel vid stora tandsubstansförluster. Guldinlägg har en beprövad långsiktig hållbarhet. Är vissa gånger det bästa alternativet.

Kronor

När stora delar av tandkronan är skadad kan en krona återställa funktion och utseende. På de stora tuggtänderna gör man metallkeramikkronor pga den höga belastningen. Mk-kronan har en innerhätta av guld med porslin på. På framtänderna där belastningen inte är lika hög gör man helkeramiska kronor för att få en optimal estetik.

Östermalmstandläkarna, Nybrogatan 37, 114 39 Stockholm | T-Bana Östermalmstorg | Tel: 08 - 662 28 50